Sociaal Buurtteam Heerlen

 

Wat kunt u zelf doen?

Als u een vraag heeft, kunt u deze als eerste stellen aan familieleden, goede buren of vrienden. Of u neemt rechtstreeks contact op met de klantenservice van de organisatie die u verder kan helpen, bijvoorbeeld bij de belastingdienst of de gemeente. Misschien kunt u dan al vooruit!

In alle Heerlense buurten zijn ook buurtsteunen actief. Zij helpen u graag verder als u informatie zoekt over bijvoorbeeld activiteiten voor de jeugd in de wijk, mogelijkheden voor ontmoeting of als u behoefte heeft aan mantelzorg.

Wie belt u voor crisishulp?

Ook dan belt u het Sociaal Buurtteam, 045 – 560 40 04. Buiten kantoortijden wordt u via dit telefoonnummer doorverwezen naar de telefonische hulpdienst. Daar wordt u verder geholpen. Crisishulp en opvang is zo 24 uur per dag beschikbaar voor kinderen, jongeren en gezinnen.

Waarvoor belt u het Sociaal Buurtteam?

Via het Sociaal Buurtteam krijgt iedereen in Heerlen de zorg en ondersteuning die hij of zij nodig heeft op het gebied van zorg en welzijn, opvoeden en opgroeien, werk, inkomen, participatie of schulden. Heerlen telt 14 Sociaal Buurtteams. Deze teams worden ondersteund door twee Expertiseteams. In elke buurt is zo specialistische hulp en ondersteuning dichtbij.

Wilt u een afspraak maken met het Sociaal Buurtteam? Bel dan met 045 – 560 40 04 of mail info@sociaalbuurtteamheerlen.nl. Het Sociaal Buurtteam is bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Ook kunt u terecht bij het inloopspreekuur in uw buurt. Voor de openingstijden zie de middenpagina van deze krant.

 

     Zó krijgt u in Heerlen hulp!

 

Handige websites

Regelhulp.nl is een handige wegwijzer voor iedereen die zorg of ondersteuning nodig heeft. In drie stappen voert de site u van uw hulpvraag naar een advies voor zorg en ondersteuning.

Wehelpen.nl is een soort ‘Marktplaats’ waarop zowel aanbieders van zorg als zorgvragers hun aanbod en vraag melden. Per wijk kunt u zien wie zorg nodig heeft of welk aanbod aan zorg er in uw buurt is. De vragen variëren van boodschappen doen tot het helpen van een zieke buurvrouw.

Voor Wmo-vragen?

Vanaf 2016 kunt u bij het Sociaal Buurtteam ook terecht met al uw vragen over Wmo-voorzieningen. Het oude Wmo-loket bij de gemeente en het inlooppunt gaan dan dicht. Naar aanleiding van uw vraag zal uw consulent bij het Sociaal Buurtteam samen met u bekijken welke ondersteuning u (en uw gezin) nodig heeft. Als blijkt dat u een Wmo-voorziening nodig heeft, zorgt het Sociaal Buurtteam ervoor dat deze ingezet kan worden.

Kies uw eigen route

De bekende loketten van de gemeente, zoals de poort Werk en Inkomen blijven open. Deze loketten bereikt u via het algemeen nummer van de gemeente: 14 045.

U kunt met uw vragen ook terecht bij uw huisarts, of bellen naar het secretariaat SVS-HMM  Tel: 045-5724076 iedere werkdag tussen 19.00-20.00 uur.