Griepje onder de leden ?

 

Snel weer op de been met deze tips

 

Overal hoor je mensen weer snotteren en hoesten en helaas hoor je ook steeds meer mensen zeggen dat ze een griepje hebben. Je kunt bij de drogist een product aanschaffen dat de vervelende symptomen van een griepje doen verminderen, maar uiteindelijk duurt het wel even voor je weer helemaal beter bent. Gelukkig is er een aantal tips uit grootmoeders tijd die je wél sneller beter maken. Doe je voordeel met de volgende tips.

Aller eerst is het belangrijk genoeg te drinken !

 

Zelf hoestdrank maken

Wanneer je last hebt van kriebelhoest of een vastzittende hoest kan een hoestdrankje de hoest wat verlichten.Je hoeft niet een duur hoestdrankje aan te schaffen bij de drogist, want je kunt dit ook makkelijk zelf maken. Meng gesmolten boter met bruine suiker en cognac of suikerwater. Ook kun je een theelepel citroen en theelepel honing met elkaar mengen om de keelpijn te verzachten.

De wonderen van Vlierbessen

Vlierbessen zijn gezond en lekker en kunnen wonderen verrichten als je de griep hebt. De kleine besjes zijn namelijk rijk aan kalium, aminozuren en vitamines A,B en C. Voel je een griepje opkomen? Zorg dat je iedere dag een paar eetlepels vlierbessensiroop binnen krijgt en je voelt je al snel een stuk beter.

Remedie tegen een zere keel

Last van een zere keel? Verminder dit door te gorgelen met zeezout. Deze smaakmaker is niet alleen een verrijker van je maaltijd, maar het werkt ook nog eens ontstekingsremmend. Gorgel een paar keer per dag met zeezout water. Los een theelepel zeezout op in 250 mililiter heet water.

Ui naast je bed

Zit je neus dicht? Dan is het soms een ramp om in slaap te vallen. Snijd een ui in grote stukken en leg deze op een schoteltje naast je bed. De sterke ui geur heeft een positief effect op verstopte luchtwegen.

Succes het is de moeite waard om het uit te proberen !

 

 

 

 

                   Komkommer !

 

 

De komkommer is niet weg te denken uit onze keuken. Ze zijn heerlijk als snack of in een salade en zeker niet saai. Kinderen zijn vaak ook niet vies van komkommer. Gelukkig, want het is super gezond! Omdat veel mensen denken dat de komkommer voornamelijk uit water bestaat en dus weinig voedingsstoffen bevat wordt deze vaak over het hoofdgezien als gezond voedsel. Onterecht!

 

1. Hydrateren


Inderdaad, de komkommer bestaat voor een groot gedeelte uit water. Wel 94% om precies te zijn. Ons lichaam bestaat voor 60% uit water. Om gezond te blijven is het van belang voldoende water binnen te krijgen en je vochtbalans op niveau te houden. Lekker komkommer eten dus! Wil je graag wat kilo’s verliezen dan is komkommer uitermate geschikt. Het bevat weinig calorieën en bevat Antioxidanten.

 

2. Antioxidanten
Antioxidanten zijn heel belangrijk voor je weerstand. Het zijn stofjes die schadelijke stoffen in je lichaam afbreken. Zo blijf je mooi en gezond. Laat komkommer nu enorm rijk zijn aan antioxidanten. Vooral in de schil komen deze goede stofjes in hoge dosering voor. Niet meer schillen dus!

 

3. Gezonde huid
In komkommer zit silica. Dit sofje is super goed voor je huid. En dat niet alleen ook je nagels, haar en spieren krijgen een boost van silica.

 

4. Cholesterol
Even twee moeilijke woorden: fytosterolen of plantaardige sterolen. Deze stofjes zorgen ervoor dat komkommer een cholesterolverlagende werking heeft. De waarden van het slechte cholesterol in het bloed worden door deze stoffen aangepakt.

 

5. Opkikker


Wist je dat komkommers een stofje bevatten wat de alvleesklier helpt insuline aan te maken. Hierdoor blijft je bloedspiegel mooi constant en heb je minder snel last van een energie dip. Kan je wel een opkikker gebruiken? Dan kan komkommer uitkomst bieden. Want naast een insuline boost zorgen ook de hoge waarden vitamine B in komkommer voor extra energie.

 

6. Regelmatige stoelgang
Komkommers zijn rijk aan vezels, kalium, magnesium en water. Deze 4 componenten zorgen ervoor dat je minder last hebt van je spijsvertering, brandend maagzuur of een opgeblazen gevoel. Je moet dan wel de schil van de komkommer opeten want hier zitten de meeste goede stoffen in.

 

7. Slechte adem
Last van een slechte adem? Druk een schijfje komkommer voor ongeveer 30 seconden met je tong tegen je gehemelte. Met dit trucje zal je snel geen slechte adem meer hebben. Dit komt doordat de fotochemicaliën in de komkommer de bacteriën die in je mond de slechte adem veroorzaken doden.